Κορονοϊός: Η γενιά μας έμαθε να προκόβει με τα πάντα κλειστά! Έτσι μάθαμε! Κι έτσι θα τα καταφέρουμε!

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε όλοι καταστάσεις τις οποίες κανένας δεν θα μπορούσε να σκεφτεί – ακόμη και λίγες εβδομάδες νωρίτερα… Καταστάσεις πρωτόγνωρες για όλη την υφήλιο και δη λόγω μιας «αόρατης απειλής», η οποία – ωστόσο – βρίσκεται ανάμεσα μας και η οποία έχει καταφέρει να μας κλείσει όλους μέσα στα σπίτια μας… Ο λόγος αυτής της «κλεισούρας» ευτυχώς όμως αφορά κατά κύριο λόγο στη πρόληψη και στη προστασία όλων μας από αυτή την «αόρατη απειλή» και δη των ευπαθών ομάδων, οι οποίοι στατιστικά – και μόνο – κινδυνεύουν περισσότερο… Κι η έννοια είναι πότε, πως και πόσοι όμως θα ξαναβγούμε… Κι οι ερωτήσεις αυτές δεν έχουν μόνο αριθμητικές προσεγγίσεις αλλά και ποιοτικές… Με απλά λόγια, ήδη από τώρα σκεφτόμαστε για το πότε θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς, με ποιο τρόπο η ζωή θα επιστρέψει στη κανονικότητά της, αλλά και κυρίως με – ιδανικά – μηδαμινές απώλειες… Το νόημα και ο στόχος όμως που θα πρέπει να έχουμε στο νου δεν είναι άλλο από την επιβίωση…

Το κλείσιμο αυτό δεν έχει επί της ουσίας κανένα άλλο λόγο από την ίδια την επιβίωση. Αλλά νομίζω ότι η γενιά μας έχει μάθει να επιβιώνει με κλειστά τα πάντα. Είμαστε μια γενιά κλεισμένη από τότε που ξεκινήσαμε να περπατάμε επαγγελματικά… Όταν βγήκαμε στην αγορά υπήρχε η κρίση, τα μνημόνια, η «κλειστή αγορά».. Αλλά κάπως τα καταφέραμε να επιβιώσουμε. Μετά έκλεισαν οι τράπεζες. Μήνες ολόκληρους με τράπεζες κλειστές, αλλά και πάλι βρήκαμε το τρόπο να είμαστε ακόμη ζωντανοί στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημαΚαι τώρα κλεινόμαστε στα σπίτια – και μαζί κλείνουμε και τις δουλειές μας… Αλλά δεν πτοούμαστε. Έτσι μάθαμε! Κι έτσι θα τα καταφέρουμε!

Και μάλιστα αυτή τη φορά η «κλεισούρα» τουλάχιστον είναι για την υγεία τη δική μας, για την υγεία των παιδιών μας αλλά και για την υγεία των γονιών μας!!

Και ξέρετε κάτι; Είμαι σίγουρος ότι τελικά και πάλι θα βρούμε το τρόπο και θα τα καταφέρουμε!!! Με την βοήθεια του Θεού και λίγων φίλων – αλλά και θετική σκέψη – η επιλογή είναι μονάχα μία: WE WILL SURVIVE… Μα σε μπαλκόνια, μα τσακωμένοι, μα αγύμναστοι… Θα τα καταφέρουμε! Γιατί έτσι μάθαμε και τα εύκολα δεν μας πάνε τελικά

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί για ακόμα μια φορά να αποδείξουμε σε όλους ότι μπορούμε ακόμη μια φορά να το ξεπεράσουμε κι αυτό…!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s